KNOW-HOW EXCHANGE

tnxzbypsit

Το street art, όπως και σχεδόν κάθε είδος υποκουλτούρας χαρακτηρίζεται από μέλη που συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας δημιουργικά και user friendly μέσα επικοινωνίας. Περιοδικά, fanzines, videos, συστηματικές ομαδικές συγκεντρώσεις και λέσχες είναι μόνο μερικά από τα μέσα που έχουν χρησιμοποιήσει μέλη ομάδων που μοιράζονται ίδια ενδιαφέροντα. Το 2007 όμως η χρήση των φλινστονικών επικοινωνιακών εργαλείων ισοδυναμεί με μια βαρετή συγκέντρωση ανθρώπων που δεν έχουν καμία διαφορά από τους Πολιτισμικούς Συλλόγους των Δήμων και Κοινοτήτων βορείων προαστίων, όπου ο μέσος όρος ηλικίας είναι ίδιος με τα δέντρα που έχουν μείνει τώρα στην Πάρνηθα – δηλαδή 70.

Με λίγα λόγια, όπως θα ανέφερε κάθε πολιτικός που πιστεύει πραγματικά ότι έχει πιθανότητες να εκλεγεί στης δημοτικές, νομαρχιακές ή/και βουλευτικές εκλογές, ‘η χρήση της τεχνολογίας αυξάνει, και διευκολύνει την διαδικασία λήψης αποφάσεων και διαδραστικότητας των μελών της κοινωνίας (γενικά) και μιας μικρότερης και πιο ευέλικτης κοινότητας (για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα)’.

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που κηρύσσουμε την χρήση sto max των ανοιχτών εργαλείων που μας προσφέρει η μεγαλύτερη, αλλά ταυτόχρονα η λιγότερο ηλίθια εφεύρεση του Αμερικάνικου Στρατού. Και φυσικά αναφερόμαστε στο Internet.

Κηρύσσουμε την χρήση των ελευθέρων υπηρεσιών που μας προσφέρει το παγκόσμιο δίκτυο των διαδικτυομένων και υποτιθέμενων ελεύθερων υπολογιστών με τελικό σκοπό την συστηματική και μεθοδική καταγραφή των έργων και street art εφαρμογών σε κάθε γωνιά της επίπεδης γης.

Όλοι εμείς που σχετιζόμαστε με παραγωγικές και κυρίως πνευματικές διαδικασίες με την κουλτούρα του δρόμου θα πρέπει λοιπόν να έχουμε την ηθική υποχρέωση να καταγράψουμε αναλυτικά όχι μόνο τα δικά μας έργα αλλά και δημιουργίες καλλιτεχνών που απλόχερα μας χαρίζουν μπόλικη έμπνευση. Ευτυχώς για μας, αλλά και για τους τυχόν ενδιαφερόμενους, στο τέλος του 2007 είναι διαθέσιμος ένας ωκεανός δωρεάν πληροφοριών και εργαλείων που θα μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που θα μετατρέψει μια υποτιθέμενη μελλοντική μελέτη του φαινομένου της street art κοινότητας σε παιχνιδάκι, θα είναι η εκμάθηση και η αποδοτικότερη χρήση αυτών των υπηρεσιών προς όφελος των ενδιαφερόμενων μελετητών.

Photo-geotaging και online map-mashups που θα παρουσιάζουν πιο αναλυτικά τις τοποθεσίες των έργων μας, δωρεάν photo hosting για τις φωτογραφίες μας, κοινωνικά δίκτυα με τα αγαπημένα μας links (βλ. delicious) για να μάθουμε πιο εύκολα τα αγαπημένα links των συναδέλφων μας, forums για να ανταλλάξουμε απόψεις, RSS feeds για να λάβουμε το περιεχόμενο που ανεβάζει κάποιος στο internet άμεσα, podcasts, videos & blogs και διάφορα τέτοια κόλπα (που πλέον δεν είναι μόνο προνόμια λιγοστών εκπροσώπων της 90s’ raising geek υποκουλτούρας) είναι μόνο μερικά από τα απίστευτα* και όμως δωρεάν εργαλεία που θα μας κάνουν να εμπνεύσουμε και να ακουγόμαστε πιο καθαρά και δυνατά.

Συνέχισε να αλλάξεις το δημόσιο περιβάλλον, αλλά μη ξεχνάς να καταγράψεις ότι και αν κάνεις!

*είμαι σίγουρος ότι οι γενιά μας δεν αντιλαμβάνεται την αξία που έχουν τέτοια εργαλεία και φυσικά αυτή η άγνοια είναι που μας προβληματίζει έντονα.

Advertisements

9 Responses to KNOW-HOW EXCHANGE

 1. Ο/Η vrypan|net|weblog » pSit! λέει:

  […] το pSit, που με εντυπωσίασε ως […]

 2. Ο/Η chaca-khan λέει:

  Reclaim the streets people!!!!!
  Δηλώνουμε παρώντες και ελπίζουμε να αποτελέσει τη βάση για κανένα πιο οργανωμένο και μαζικό guerilla project ( π.χ.. παρεπιπτώντος, το εν λόγω post μου θύμισε αυτό.
  Rock on!

 3. Ο/Η pause λέει:

  Ειναι πολύ σωστές οι σκέψεις σας. Χρειάζεται να Παροτρύνουμε τον κόσμο και στο να κάνει πράγματα στον δρόμο, αλλά και δεδομένου του εφήμερου χαρακτήρα της τέχνης του δρόμου, να χρησιμοποιεί τα μέσα που έχουμε πια στην διάθεσή μας για την διάχυση των έργων και την περαιτέρω επικοινωνία..

  Check these:

  Prosfigika @ Alexandras av. Athens

  http://www.fotizontas2007.blogspot.com/

 4. Ο/Η sox λέει:

  super to site sas!

 5. Ο/Η leeturtle λέει:

  Yo!
  Thank you guyz 🙂

 6. Ο/Η kamikazzzi λέει:

  Πολύ ενθαρυντική η ανταπόκριση θα έλεγα! αντε γιατι από τον προηγούμενο χειμώνα μας έφαγε η μοναξιά.

 7. Ο/Η chaca-khan λέει:

  η επικοινωνιακή λύση είναι απλή : κάντε stencil το url σας..

 8. Ο/Η pause λέει:

  Ναι ρε παιδια… καλή φάση! το ένα μέσο ____ τ’ αλλο και τα δυό το … κίνημα !! 🙂

 9. Ο/Η harisheiz λέει:

  Ενδιαφέρουσα δουλειά και το blog σας επίσης πολύ καλό, θα επιστρέψω να σας διαβάσω διεξοδικά κάποια στιγμή, καλή συνέχεια…

Αρέσει σε %d bloggers: