ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

Παρόλο που ο καιρός είχε κυκλοθυμικές τάσεις η βόλτα πραγματοποιήθηκε σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και με μπόλικες στάσεις για να μαζεύουμε όσους μέναν πίσω. Η διαδρομή περιλάμβανε Λ. Αλεξάνδρας, Β. Σοφίας, Syntagma sqr., γύρω γύρω από το Σύνταγμα μέσο Β. Αμαλίας για να μας βγάλει και φωτογραφία κανας τουρίστας, κάπου εκεί έξω από τον Εθνικό Κήπο άρχισε να βρέχει! Η κάθοδος της Πανεπιστημίου προς Ομόνοια σημαδεύτηκε από ένα έντονο φαινόμενο λιποταξίας, ίσως επειδή έριχνε καρεκλοπόδαρα. Το τραγελαφικό είναι πως ενώ οι άλλοι χάζευαν τη βροχή, κάτω από τις τέντες, οι υπόλοιποι γινόμασταν μούσκεμα περιμένοντας τους μές τη μέση του δρόμου… Η πρόταση να μπουκάρουμε όλοι στον κοντινότερο σταθμό μετρό δεν έγινε δεκτή, αν και θα είχε πολύ ενδιαφέρον!

Η τελική έκβαση της πορείας (θα μπορούσαν να λείπουν τα συνθήματα, έλεος!) έγινε στην 3ής Σεπτεμβρίου. Με βάση μια μελέτη του ΕΜΠ (όπως ΜΙΤ) για χάραξη ποδηλατοδρόμων στο κέντρο οι ποδηλάτες (ο σκληρός πυρήνας τουλάχιστον) είπαν να πάρουν την πρωτοβουλία γιατί αν περιμένεις να ξεκινήσει το κράτος χάραξη ποδηλατοδρόμων σώθηκες… Δε θα ήθελα να σχολιάσω την προχειρότητα της κατάστασης γιατι δε βοηθούσε καθόλου ούτε ο καιρός (δεν είναι και ότι καλύτερο να βάφεις σε βρεγμένο δρόμο), ούτε τα εργαλεία, ούτε η όλη κατάσταση. Παρόλαυτά σαν κίνηση ήταν πολύ αξιόλογη. Την επόμενη νύχτα πάντως δεν υπήρχε γραμμή ούτε για δείγμα, μόνο μερικά stencils με ποδήλατα είχαν μείνει. Η όλη κατάσταση θυμίζει παιδικό σταθμό που σ’αφίνουν να μουτζουρώσεις τους τοίχους μόνο και μόνο για να τα σβήσουν όλα όταν φύγεις.. Σα βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης. Βάψτε εσείς να σας φύγει η πίκρα και θα στείλουμε τα συνεργεία να καθαρίσουν το βραδάκι…
Οι δρόμοι έχουν ανάγκη από μερικά stencils με ποδήλατα, που ξέρεις, αν γεμίσει η Αθήνα μπορεί να περάσει σιγά σιιιιιιιιιιγα στο συλλογικό υποσυνείδητο του Έλληνα ότι ζούμε και μέις ανάμεσά τους και δεν είμαστε από τον Μπετελγκέζ. (γιαυτό όποιος ασχολήτε ας βάλει το στίγμα του!). Ακολουθούν φωτογραφίες!

More photos below...


Advertisements

2 Responses to ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

  1. Ο/Η colpocoquette λέει:

    Paidia twra sas anakalupsa, polu xairomai gia ta podhlatika…
    Pairnw meros sto critical mass tou Londinou k twra pou 8a kanw th megalh epistrofh sthn A8hna epsaxna gia kati paromoio… Mhn ferw tzaba 2 podhlata… Hooray!

Αρέσει σε %d bloggers: