ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΡΩΙΝΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

—————————————————————————————————————————–
(Ή πώς ο ΚαμικάΖΖΖι έμαθε μια ηλιόλουστη Παρασκευή, ότι είναι η ζωντανή ανωμαλία του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος!)
—————————————————————————————————————————–

Σήμερα ανακάλυψα έναν τρόπο για να: ταξιδέψεις στο παρελθόν, να χαζέψεις ένα παράλληλο σύμπαν, να ξεκαρδιστείς στα γέλια, να νιώσεις αμήχανα, να εντρυφήσεις στα βαθύτερα στρώματα σουρεαλισμού & γραφειοκρατίας, να πάθεις απανωτά dejavu, να νιώσεις ότι είσαι κοσμικό παράδοξο ή τοπική ανωμαλία, να νιώσεις το χάσμα των γενεών, να αντιμετωπίσεις καταχωνιασμένες φοβίες και μια αγαλλίαση που ζεις στο παρόν!. Όλα ταυτόχρονα! Και το καλύτερο??

Δωρεάν!! (αλλά η προθεσμία για φέτος λήγει σήμερα)…


Όταν μια ωραία μέρα όλες οι αβεβαιότητες για το μέλλον, την επαγγελματική αποκατάσταση, το τι διάολο θες να κάνεις σ’αυτή τη ζωή και διάφορα άλλα ερωτηματικά, ξεκαθαρίσουν και σου δείξουν ένα συγκεκριμένο δρόμο (ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις..) ποια είναι η λογική συνέχεια??? Μα φυσικά να ακολουθήσεις τα βαθύτερα ένστικτά ορμέμφυτης φυγής και να αρχίσεις να περπατάς προς εκείνη την κατεύθυνση. (αν ο δρόμος λέει σπουδές βιομηχανικού σχεδιασμού στο Μιλάνο (ή αλλού) ακόμα καλύτερα!!)..

τι κι αν δε ξέρεις Ιταλικά (πλακώνεσαι στα υπερεντατικά μαθήματα,) τι κι αν τα λεφτά που έχεις μαζέψει φτάνουν δε φτάνουν για να καλύψουν τα έξοδα του πρώτου χρόνου (θα κάνεις θυσίες, θα γίνεις dog walker, θα πουλήσεις το κορμί σου στη Ριβιέρα, L’estremità giustifica i mezzi.!). τι και αν η σαπίλα του εκπαιδευτικού συστήματος σε έφτυσε κατάμουτρα. Οχι ρε #%@#%# έφαγα την μεταρύθμιση, την άγνοια, την απογοίτευση που δε πέρασα εκεί που ήθελα, ή μάλλον τό να μή μου δίνετε καν η ευκαιρία να μπώ εκεί που θέλω. τι σκατά ξέρεις δηλαδή όταν είσαι 18 χρονών??? Στα 24 κύριος μου έγινε ξεκάθαρο το τι θέλω, (ή μάλλον λίγο πιο νωρίς αλλά βλέπεις πρέπει να μου φάς και άλλο ένα χρόνο από τη ζωή μου για να παίξω στο θέατρο του παραλόγου). Τι γίνεται λοιπόν από δω και πέρα?

Μιλάνο (Politecnico di Milano).
Για την εισαγωγή πρέπει να δώσεις εξετάσεις επι ίσης όροις με τους Ιταλούς στα Ιταλικά. Οκ? Οκ!
Για να δώσεις εξετάσεις απαιτούνται κάποια δικαιολογητικά… Si? Siiii perfetto!
Quali documenti? / Ποιά έγγραφα?

μπλα μπλα μπλα αίτηση Ψ,Χ,Ω.
μπλα μπλα μπλα απολυτήριο λυκείου.
μπλα μπλα μπλα Βεβαίωση πρόσβασης!

μπλα μπλα μπλα… και τι είναι η βεβαίωση πρόσβασης??? ούπς!

μα ναι, είναι εκείνο το χαρτί που δηλώνει ότι συμμετείχες στις πανελλήνιες! το οποίο δε το έχω δεί ποτέ μου, αφού έδωσα πανελλήνιες μέσο ΤΕΕ, και εδώ ξεκινάει το κοσμικό παράδοξο. πώς βγάζουμε καινούργιο, λογικά θα είναι απλή διαδικασία (αισιοδοξία!). τυχαία χθες ανακαλύπτω ότι η προθεσμία για την υποβολή είναι σήμερα!!!! ΑΡΓΚΚΚ.. οκ τσιμα τσίμα. προλαβαίνω? Θα προλάβω! χο!
—————————————————————————————————————————–

—————————————————————————————————————————–
Πρωί πρωί με το πουρνό, παρέα με τις βαρύτιμες περγαμηνές μου, ξεκινάω για ένα κοντινό λύκειο στη γειτονιά (East Bronx).
Η επιλογή της ώρας είναι σημαντική υπόθεση για την είσοδο (οτιδήποτε άλλο εκτός από διάλειμμα, σχόλασμα και προσευχή!).
Μου έφτανε το αρχικό σόκ του να ξαναμπαίνω σε σχολείο μετά από 6 χρόνια, ας περιορίσω τουλάχιστον τις επαφές με τα εδώδιμα προϊόντα του συγκεκριμένου λυκείου… Αφού κατάφερα να βρω το γραφείο της διευθύντριας!!! (μουαχα) ανακοινώνω με περηφάνια το σκοπό της ύπαρξής μου! «Θέλω βεβαίωση πρόσβασης!» (το βλέμμα: «Aπο που μας έσκασε αυτό το φρούτο», το έχω συνηθίσει πια). Όπου ανακαλύπτω ότι για να πάρω βεβαίωση πρόσβασης θα πρέπει να δώσω πανελλήνιες #@$%#@%@# !!!!!! Εδώ αρχίζω να παθαίνω νευρικό αμόκ με την όλη μαλακία του συστήματος. γιατί όταν έδωσα εξετάσεις μπορούσα να διαλέξω μόνο σχολές ΤΕΙ του πεδίου μου (μονο Η/Υ). ενώ τώρα ξαφνικά είχα την δυνατότητα να μπω στις ιχθυοκαλλιέργειες Κολοπετινίτσας, ή σε οποιοδήποτε άλλο φημισμένο ΑΕΙ!!! (ΑΕΙ??? πως γίνετε, τώρα να έχω πρόσβαση και τότε όχι???) #%$@#%@… Η περίπτωση μου ήταν ιδιάζουσα καθώς όπως μου επιβεβαίωσε η διευθύντρια (και η επόμενη στο επόμενο λύκειο, έχει ψωμί η ιστορία), τέτοιο πράμα δεν είχε ξαναδεί! (ποιανού ‘σε συ??). από ΤΕΕ να δώσω πανελλήνιες μέσο Γενικού για να πάρω το κωλόχαρτο @!$@$..

Μετά από καμια ώρα με τηλεφωνήματα σε υπουργεία, και ψάξιμο σε καταχωνιασμένες εγκύκλιους, μαθαίνω πώς ώς εκ του θαύματος μπορώ να δώσω! Η χοροχρονική ανωμαλία έχει ξεκινήσει!!! Στο μεταξύ όσο περίμενα να μπένουν μέσα παιδάκια «Κυριίααααα μπορείτε να μου σβήσετε την απουσίαα έχω πολλές αδικαιολόγητες και άργησα σήμερα..». «Κυρίααααααα μπορούμε να δούμε τους βαθμούυυυςς» , «Κυριαααα θέλω να απαλλαγώ από το απουσιολόγιο!» ????!?!?!??! ΑΑΑΡΓΚ πού είμαι, τι κάνω εδώ, θέλω αέρα!!!!. Μια μικρή γραφειοκρατική δικλίδα με αναγκάζει να φύγω από αυτό το λύκειο και να αναζητήσω το πλησιέστερο στην μόνιμη κατοικία μου (Όοολε!!). όπου εκεί πέρα με περιμένει 3πλό σόκ! είσοδος από το προαύλιο εν ώρα διλήμματος!!! ΠΑΝΙΚΟΣ! (πρώτη φορά βλέπω να παίζουν badmington σε ελληνικό σχολείο!). το τρίπτυχο σπυράκια, παπάκια και τσιρίδες ακολουθεί και δώ!

Η διαδικασία είναι γνωστή ————-> Βούρ στο γραφείο τον καθηγητών!!! (στο χαράκωμα!!). Για άλλη μισή ώρα νιώθω ως γνήσιο κοσμικό παράδοξο (ξαναψάχνουμε εγκύκλιους, διατάγματα και τεφτέρια) ώσπου να πειστεί η διευθύντρια ότι μπορώ να δώσω! (εν μέσο τηλεφωνημάτων από πρακτορεία εκδρομών για βρωμερές κομπίνες σχετικά με τις προσφορές τους…@!!!!). Και τώρα η σειρά μου να φτύσω κατάμουτρα όλο το εκπαιδευτικό σύστημα!!! Να πάω να ξαναδώσω πανελλήνιες μαζί με χιλιάδες φρικαρισμένα παιδάκια. Και το γελοιοδέστερο όλων? Να περάσω κάπου!! Εδώ αρχίζει το πανηγύρι όπυ δηλώνω τις προτιμήσεις μου (χαχαχαχ κάτσε να έρθει η ώρα που θα συμπληρώσω μηχανογραφικό) Τεχνολογική κατεύθυνση, μάθημα επιλογής Ιστορία του Νεότερου και του Σύγχρονου κόσμου!!! (μόνο εδώ θα γράψω μου φαίνεται). Στρατιωτικές σχολές? ΟΥΣΤ. Εμπορικό Ναυτικό? χαχα γιατί όχι : Ρ. συμπλήρωσα ωραία ωραία όλη τη χαρτούρα και πήρα και μερικά βιβλιαράκια από το στοκ να ξεσκονίσω λίγο τις γνώσεις μου αχαχαχαχα…

Όλα αυτά γίνανε ένα υπέροχο πρωινό Παρασκευής….
Το μέλλον αβέβαιο άλλα τουλάχιστον θα γελάσω και λίγο στην πορεία…

Εναλλακτικοί τίτλοι:

———————————————
Νειάτα στη λάσπη (1984)
Όταν οι ρόδες χορεύουν (1984)
Ροκάκιας την ημέρα το βράδυ καμαριέρα (1984)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Hooligans Κάτω τα χέρια από τα νιάτα (1983)
Πανικός στα σχολεία (1982)
Φυλακές ανηλίκων (1982)
———————————————

Advertisements

10 Responses to ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΡΩΙΝΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

 1. Ο/Η Lampros λέει:

  Καλά το ότι είσαι περίπτωση το ξέρεις. Τώρα συγκεκριμένα, για να μπείς Ιταλία δεν ξέρω αν αξίζει όλος αυτός ο κόπος καθώς με λίγη αγαπημένη Ελληνική διαφθορά θα μπορούσες άνετα να μπείς σαν πρωτοετής στην Αγγλία και να γλίτωνες και τα χρήματα για τα υπερεντατικά μαθήματα Ιταλικών. Στο θέμα μας τώρα για τα ΤΕΕ,ΤΕΛ, ΣΚΑΤΕΛ και ότι άλλο διάολο τα λένε τώρα, μακάρι να είχαν λίγη αξιοπρέπεια και να τα έκλειναν ώστε επιτέλους να έπαυαν να κοροιδέυουν τους 15χρονούς που νομίζουν πως πάνε εκεί για μια ειδικότητα και στο τέλος γίνονται το αποδεικτικό στοιχείο ώστε να εμφανιστούν – ψευδές – στατιστικές για την επιτυχία του κάθε καινούργιου εκπαιδευτικού συστήματος. Στα αγγλικά: «three kinds of lies: lies, damn lies and statistics» . Για όποιον τυχαίνει και διαβάζει αυτό, για το όνομα του Θεού, ποτέ μα ποτέ ΤΕΕ/ΤΕΛ/ΣΚΑΤΕΛ. Στρώστε τον κώλο σας και βουρ πίσω στο γενικό, αλλιώς προετοιμαστείτε για δουλεία στα McDonalds η για κάποιο πτυχίο που δεν θα αναγνωριστεί ΠΟΤΕ απο το Ελληνικό κράτος.

  Αυτά τα λίγα, Σαπ περαστικά και καλό κουράγιο.

 2. Ο/Η Design Insane λέει:

  Προς στιγμήν με έπιασε μελαγχολία. Μου πέρασε όταν σκεφτηκα τη φάτσα Αρκά που θα είχες…

 3. Ο/Η leeturtle λέει:

  Egw dn ton lupamai. Kala na pathei. Akou ekei Industrial Design. To mathame oloi twra… Afou sto telos tis imeras tha kaneis kati voltes se alles xwres kai sta 34 sou tha guriseis pisw, tha prospathiseis na anoikseis diko sou grafeio, tha apotixeis giati oi perissoteroi (ektos apo mena) den tha katalavoun xristo apo auto pou tha pas na tous pouliseis kai sto telos tha mpeis stn peirasmo na doulepseis se diafimistiki kai epidi ekei ta xrimata pou tha pareis einai kapws kala tha epanapauteis gia ligo. Meta tha sou erthei pali oreksi gia na peiramatiseis, alla molis pareis tin apofasi mia pl glukia kopela tha sou anakoinosei oti exei mesa tis to paidi sou. Stin arxi tha patheis ena sok alla tha to pareis apofasi oti etsi einai i zwi. Na ksereis pantos oti i tupisa sou exei pei psemata kai oti to paidi dn einai diko sou. Se thelei apla giati i douleia pou exeis kanei einai kapos anagnwrisimi (pou simainei oti ekeini tha exei koinoniko status) kai epipleon pairneis kala xrimata. Kai ola auta giati ekeini thelei asfaleia. Vasika kai esu theleis asfaleia kai edw pou ta leme oloi theloume asfaleia.
  Alla na ksereis oti tha ziseis esu kala kai to simantikotero tha zisoume emeis kalutera.
  Stay cool kai trelane tous re

 4. Ο/Η Design Insane λέει:

  @leeturtle
  τι πίνεις; θέλω κι εγώ.. 🙂

 5. Ο/Η kamikazzzi λέει:

  Πεινιρ – Λή, αρχίζω να ανησυχώ η αναλογία Reverse Psychology / πραγματικότητας έχει φτάσει στο επίπεδο 95% / 5% αντίστοιχα!

  τα καλά σου λόγια πάντως ‘φέραν για μια ακόμα φορά αγαλλίαση στην καρδιά μου. το σενάριό σου δεν είναι κακό γιατί αν ο γιός μου ήταν πραγματικά δικός μου θα είχα περισσότερες τύψεις όταν θα τον πουλούσα για μοσχεύματα στη Βενεζουέλα… χεχε

 6. Ο/Η Design Insane λέει:

  @kamikazzzzzzzzzzzzzzi

  Η Ινδία έχει καλύτερη αγορά…

 7. Ο/Η kamikazzzi λέει:

  Και ο Xelwno – Lee περισσότερο κρέας από το μούλικο,
  τι λες κάνουμε τράμπα? πόσα να βγάλουμε αν τον στείλουμε πακέτο?

 8. Ο/Η Cubanna λέει:

  Mitsako mou ego ena exo na po…Mpavo agori mou!!

 9. Ο/Η Cubanna λέει:

  Exo na po kai kati akoma…Piase douleia os arthrografos…tha pouliseis..

Αρέσει σε %d bloggers: